Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
egyszercsakfelnottem

Miért?

Zsu · 1 éve
Van egy ismerősöm, akivel közel 20 éve ismerjük egymást! Sosem voltunk nagy barátnők, sőt még csak sima barátnők sem, de jóban voltunk! Mára már nem is beszélünk! Teljesen más értékrendet képviselünk mindketten. Ő nem szeretne családot, nem szereti a gyerekeket én viszont természetesen igen! Ő katona!  Én gondozónő! Ő figyel az alakjára, én annyira nem....nap mint nap megoszt a közösségi oldalán valamilyen gyermekellenes posztot! Rendben! Nem akar gyereket! Nem akar családot! De ezt miért kell alpári módon szétkürtölni?! Persze most jöhetnének azzal, hogy mert én is teleposztolom a falat a gyerekeimmel! Tény! Ez így van! De nem szidok olyan dolgot, ami számára érték! Van bennem annyi hogy nem sértem meg, nem dörgölöm az orra alá, hogy miért nem akar gyereket! Akkor ő miért teszi mindennap az ellenkezőjét? Miért támadja az édesanyákat? Hiszen ő is imádja a saját édesanyját, aki megszülte, felnevelte, hallgatta a hisztijét mikor kicsi volt! Hiszen ő is volt egyszer kisgyerek! 
Alapból nem is értem hogy egy nőben hogy nem alakul ki az anyai ösztön....de ez csak az én véleményem, amit megtartok itt magamban és nem nyaggatom vele őt, hiszen tudom hogy ő teljesen mást vár az élettől!
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Főnixilánk · 1 éve
Kedves Zsu!
Hát, biztos meg van mélyen az oka,hogy így érez az anyaság lehetőségével kapcsolatban, joga van mindenkinek úgy gondolkodni és élni,ami számára önazonos, de azért nem kéne fújnia a világra, mert mást örömmel és teljességgel tölt el az anyaság. Ezért nem más anyák a hibásak a kisgyerekeikkel! Úgy általában nem tudjuk definiálni azt a 'más', ami a saját normánktól eltér, néha az van csak mögötte,hogy nem értjük és akkor nyilvánosan fújjogunk rá. Bármilyen mássággal (ez a másság vélemény különbségéből is adódhat) nem maga a másság ténye a baj, hanem az ehhez fűződő viszonyunk.
Zsu
Mindig szerettem írni...ha jól belegondolok, mindig így tudtam magam igazán kifejezni. Visszahúzódó csendes jellemem miatt, sosem beszéltem túl sokat, csak annyit amennyit feltétlenül szükséges! Mióta Édesanya lettem ez valahogy megváltozott.... gyökerestül!